Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιχειρήσειςΟΑΕΔ: 1.000 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 7 μηνών για ανέργους 18-30 ετών

ΟΑΕΔ: 1.000 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 7 μηνών για ανέργους 18-30 ετών

Από σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για συνολικά 1.000 θέσεις για την απόκτηση 7μηνης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά την πρόσληψη 1.000 ανέργων, 18 έως 30 ετών, στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας 7 μηνών σε επιχειρήσεις με 100% επιδότηση.

Συγκεκριμένα, 600 νέοι άνεργοι στην Δυτική Ελλάδα και 400 στην Ήπειρο θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του Οργανισμού.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Περιφερειών Δυτ. Ελλάδας και Ηπείρου, ηλικίας 18-30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και η αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Εργοδότες με Προσωπικό έωςΑνώτατος Αριθμός Ωφελουμένων
3 άτομα1
4-9 άτομα2
10-19 άτομα3
20-30 άτομα5
31-50 άτομα8
άνω των 50 ατόμων20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχειπροβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο 3μηνο πριν την υποβολή της αίτησης.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Αναλαμβάνουμε τη σύνταξη επαγγελματικού βιογραφικού σημειώματος, την πλήρη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής αίτησής σας, την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και τη μετάφραση και επικύρωση από δικηγόρο των ξενόγλωσσων πτυχίων και πιστοποιητικών σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: info@diorizomai.gr ή μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο facebook.

diorizomai.gr
diorizomai.gr
Ένας ιστότοπος αφιερωμένος στην ανεύρεση καθημερινών ευκαιριών για διορισμό στο αντικείμενό σας με συνεχείς προσθήκες θέσεων εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ