Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔημόσιοΠανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Το Φεβρουάριο ο διαγωνισμός για 4500 θέσεις

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Το Φεβρουάριο ο διαγωνισμός για 4500 θέσεις

Ραγδαίες εξελίξεις για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ καθώς του το υπουργείο Εσωτερικών προχωράει σύμφωνα και με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ στην διενέργεια του Διαγωνισμού τον Φεβρουάριο και μάλιστα για 4500 θέσεις μόνιμων.

Η προκήρυξη αναμένεται να βγει τον Οκτώβριο για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό.

Δεν αφορά το σύστημα προσλήψεων και διορισμών εκπαιδευτικών.

Όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κάθε χρόνο θα καταγράφονται οι ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών και θα γίνεται ένας ενιαίος γραπτός Πανελλήνιος διαγωνισμός υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Ωστόσο, φέτος είναι μια μεταβατική χρόνια καθώς πριν εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο είχαν βγει κάποιες προκηρύξεις και πλέον έχουν «απομείνει» περίπου 1.000 θέσεις.

Επομένως, αποφασίστηκε να καταγραφούν και οι ανάγκες για την επόμενη χρονιά και να υπάρξει ένας κοινός διαγωνισμός, που θα αφορά το 2022 και το 2023. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, συνολικά ο διαγωνισμός θα αφορά 4.500 θέσεις και θα διεξαχθεί όπως ήδη αναφέρθηκε τον Φεβρουάριο.

Τρόπος βαθμολογίας στον Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Ι. Σε εξέταση με τη μέθοδο της ανάπτυξης κειμένου, τα  γραπτά βαθμολογούνται από δύο βαθμολογητές και σε περίπτωση απόκλισης, και από έναν αναβαθμολογητή, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην απόφαση της Ολομέλειας του Α.Σ.Ε.Π. της παρ. 2 του άρθρου 60. 

ΙΙ. Η βαθμολογία για την εξέταση γνώσεων και τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας

ορίζεται σε κλίμακα 1-100   
η βάση ορίζεται τουλάχιστον 50 

Οι συντελεστές βαρύτητας είναι :

50% για την εξέταση Γνώσεων
50% για την εξέταση Δεξιοτήτων (γλωσσικός, αριθμητικός συλλογισμός) και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας 

Αναλαμβάνουμε τη σύνταξη επαγγελματικού βιογραφικού σημειώματος, την πλήρη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής αίτησης ή ένστασής σας, την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και τη μετάφραση και επικύρωση από δικηγόρο των ξενόγλωσσων πτυχίων και πιστοποιητικών σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: info@diorizomai.gr ή μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο facebook.

diorizomai.gr
diorizomai.gr
Ένας ιστότοπος αφιερωμένος στην ανεύρεση καθημερινών ευκαιριών για διορισμό στο αντικείμενό σας με συνεχείς προσθήκες θέσεων εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ