Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔημόσιοΑΣΕΠ: 1.964 διορισμοί σε δημοτική και δικαστική αστυνομία

ΑΣΕΠ: 1.964 διορισμοί σε δημοτική και δικαστική αστυνομία

Σύντομα θα γίνουν 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του πριν από λίγες μέρες με το προεδρείο της ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, το οποίο θα καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες και το ρόλο της. Ανάμεσα στις αλλαγές που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο είναι και το καθεστώς της μοριοδότησης των υποψηφίων για την κάλυψη των θέσεων που θα προκηρυχθούν. Αμέσως μετά και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα εκδοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών εγκύκλιος, η οποία θα ενημερώνει του δήμους για τις νέες θέσεις που θα προκύψουν στη Δημοτική Αστυνομία, ενώ παράλληλα θα καλεί τις δημοτικές Αρχές να προχωρήσουν στην κατάθεση αιτημάτων για την κάλυψη των νέων θέσεων που θα προκηρυχθούν.

Αφού ολοκληρωθεί και η συγκεκριμένη διαδικασία με την κατάθεση των αιτημάτων των δήμων, θα αποσταλεί από το υπουργείο Εσωτερικών η σχετική προκήρυξη στο ΑΣΕΠ προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση της νέας προκήρυξης. Η μοριοδότηση των υποψηφίων γίνεται με βάση το βαθμό τίτλου σπουδών, την εντοπιότητα, τη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας (εκτός εκείνης που αποτελεί απαραίτητη υπόθεση) και την ιδιότητα του πολυτέκνου ή του τέκνου πολυτέκνου.
Προσόντα υποψηφίων

Στα νέα προσόντα για την κάλυψη των θέσεων θα συμπεριλαμβάνονται:

Για την κάλυψη των θέσεων απαιτείται από τους υποψηφίους να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ, το 30ό έτος και για τον κλάδο ΔΕ το 26ο έτος.

Για τα φυσικά προσόντα των υποψήφιων γυναικών, προβλέπεται να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,67 μ., ενώ για τους άνδρες παραμένει ως απαιτούμενο ύψος το 1,70 μ. Απαιτείται ως τυπικό προσόν η γνώση τουλάχιστον μίας εκ των γλωσσών Αγγλικής ή Γαλλικής ή Ιταλικής ή Γερμανικής ή Ισπανικής σε επίπεδο τουλάχιστον «Πολύ Καλά», προκειμένου για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, και «Καλά», προκειμένου για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η γνώση της οποίας θα πρέπει και να πιστοποιείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ποιο θα είναι το τυπικό προσόν για τους διορισμούς

Ως απαραίτητο προσόν συμπεριλαμβάνεται και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

700 στη Δικαστική Αστυνομία

Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να σταλεί για ΦΕΚ από το υπουργείο Δικαιοσύνης η προκήρυξη για προσλήψεις ένστολου και πολιτικού προσωπικού στη Δικαστική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ένστολο προσωπικό θα προκηρυχθούν 600 θέσεις και για το πολιτικό προσωπικό 100 θέσεις. Η προκήρυξη εγκρίνεται από την Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού και διεξάγεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι θέσεις του προσωπικού του πολιτικού τομέα κατατάσσονται σε τέσσερις (4) βαθμούς, ως ακολούθως: α) Βαθμός Α’, β) Βαθμός Β’, γ) Βαθμός Γ’, δ) Βαθμός Δ’.

Ο κατώτερος βαθμός είναι ο Δ’ και ανώτερος ο Α’. Εισαγωγικός βαθμός είναι ο βαθμός Δ’. Ειδικά για τους κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών συναφούς με την ειδικότητα, εισαγωγικός βαθμός είναι ο Γ’, στον οποίο κατατάσσονται με διαπιστωτική πράξη του διευθυντή της Δικαστικής Αστυνομίας. Η παραμονή στον κατά περίπτωση εισαγωγικό βαθμό διαρκεί υποχρεωτικά τρία (3) τουλάχιστον συναπτά έτη, ανεξαρτήτως των τυπικών προσόντων που αποκτά ο υπάλληλος στο ενδιάμεσο διάστημα. Οι θέσεις όλων των βαθμών είναι σε κάθε κατηγορία οργανικά ενιαίες. Το προβάδισμα μεταξύ των υπαλλήλων καθορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 97 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ.

diorizomai.gr
diorizomai.gr
Ένας ιστότοπος αφιερωμένος στην ανεύρεση καθημερινών ευκαιριών για διορισμό στο αντικείμενό σας με συνεχείς προσθήκες θέσεων εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ