Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔημόσιοΔιαγωνισμός ΑΣΕΠ: Δύο τρίωρες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Μαρτίου

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Δύο τρίωρες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Μαρτίου

Μπορεί να «κλείδωσε» η ημερομηνία διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το Σάββατο 4 Μαρτίου, ωστόσο, οι απορίες των υποψηφίων σχετικά με την όλη διαδικασία παραμένουν πολλές.

Να σημειώσουμε αρχικά ότι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε δύο διαφορετικά μαθήματα –  δοκιμασίες. Tα δύο αυτά μαθήματα θα εξεταστούν την ίδια ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 4 Μαρτίου. Η εξέταση στο κάθε μάθημα θα είναι τρίωρη και προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν την αίθουσα αν δεν έχει παρέλθει μία ώρα από την ώρα που έλαβαν τα θέματα.

Ενδιάμεσα στις εξετάσεις των δύο μαθημάτων θα δοθεί αρκετός χρόνος στους υποψηφίους ώστε να ξεκουραστούν. Ειδικότερα, μεταξύ των δύο εξετάσεων θα μεσολαβήσουν ώρες. Δεν αποκλείεται μάλιστα το πρώτο μάθημα να δοθεί το πρωί και το δεύτερο αργά το μεσημέρι.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν ξεχωριστά σε δύο μαθήματα με την εξής ύλη:

  1. Εξέταση γνώσεων που αφορά στην αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, που κρίνεται απαραίτητο ή χρήσιμο να έχουν οι υποψήφιοι για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
  2. Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, όπου θα περιλαμβάνει τρία είδη ερωτήσεων:
    – Ερωτήσεις Αριθμητικού Συλλογισμού
    – Ερωτήσεις Λεκτικού Συλλογισμού
    – Ερωτήσεις Αξιολόγησης Υποθετικών Καταστάσεων

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν γραπτώς και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά απαντητικά φύλλα.

Ανακοινώνονται τα εξεταστικά κέντρα

Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ, τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διαγωνιστούν οι 108.229 υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Είναι ήδη γνωστό πως εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στις 43 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Τα εξεταστικά κέντρα θα βρίσκονται σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα οποία διεξάγονται και οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Εκτός όμως των εξεταστικών κέντρων, το  ΑΣΕΠ, για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, θα χρειαστεί και χιλιάδες επιτηρητές. Μάλιστα, για την «επιτήρηση» των 108.229 υποψηφίων θα χρειαστεί την ημέρα εκείνη να απασχοληθούν πάνω από 5.000 επιτηρητές. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ θα αναζητήσει τους επιτηρητές που χρειάζεται, με τη βοήθεια του υπουργείου Παιδείας, στους κύκλους των εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα, σύντομα, αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετική πρόσκληση, με την οποία θα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που επιθυμούν να συμμετέχουν ως επιτηρητές στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Στην οικεία πρόσκληση θα ξεκαθαρίζεται το ωράριο απασχόλησης που θα απαιτείται καθώς και η αποζημίωση που θα λάβουν όσοι εκπαιδευτικοί συμμετάσχουν στις διαδικασίες επιτήρησης. 

diorizomai.gr
diorizomai.gr
Ένας ιστότοπος αφιερωμένος στην ανεύρεση καθημερινών ευκαιριών για διορισμό στο αντικείμενό σας με συνεχείς προσθήκες θέσεων εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ