Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣεμινάριαΔωρεάν εκπαίδευση 200 ωρών στη «Σχεδίαση και κατασκευή ιστοσελίδων με Html και...

Δωρεάν εκπαίδευση 200 ωρών στη «Σχεδίαση και κατασκευή ιστοσελίδων με Html και CSS

Δωρεάν εκπαίδευση Σχεδίαση και Κατασκευή Ιστοσελίδων με HTML και CSS 200 ωρών

Διάρκεια: 1 Φεβρουαρίου 2021-31 Μαρτίου 2021

Εκπαιδευτική διαδικασία: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω e-learning

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ συμμετείχε μαζί με άλλους Ευρωπαίους εταίρους στην πρόσκληση Active Youth, που χρηματοδοτείται από το EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment παρουσιάζοντας την πρόταση έργου EDIBO-European DIgital BOotcamps, η οποία εγκρίθηκε επιτυχώς.

Το έργο στοχεύει στην υλοποίηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης των NEETs, δηλαδή ατόμων ηλικίας 18 έως 29 ετών, εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, αντιμετωπίζοντας έτσι το δραματικό πρόβλημα της ανεργίας των νέων, προσφέροντάς τους κατάρτιση στον ψηφιακό τομέα και ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, για την καλύτερη παρουσία τους στην αγορά εργασίας.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUROPEAN DIGITAL BOOTCAMPS (EDIBO) έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων κάτω των 30 ετών που δεν σπουδάζουν ή εργάζονται, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους ηλικίας 25 έως 29 ετών που ανήκουν σε μειονεκτικές ομάδες (χαμηλού εισοδήματος, γυναίκες, μετανάστες, νέοι από αγροτικές περιοχές).

Πρόσφατες έρευνες επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ισχυρής ζήτησης εξειδικευμένου προσωπικού πληροφορικής (στον τομέα των ΤΠΕ) που η αγορά αυτή τη στιγμή δε διαθέτει. Εμπνευσμένο από το Rapid Technology Skills Training που αναπτύχθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), αυτό το μοντέλο χρησιμοποιεί μια εντελώς καινοτόμο προσέγγιση που δίνει κεντρικό ρόλο στις εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο και, χάρη στη συμβολή τους, αναλύει προσεκτικά τις ανάγκες της αγοράς προκειμένου να διευκολυνθεί η απορρόφηση των νέων που εμπλέκονται. Κάθε εταίρος του έργου θα οργανώσει έξι (6) Ευρωπαϊκά εργαστήρια ψηφιακής κατάρτισης (European digital training laboratories), διάρκειας δέκα εβδομάδων το καθένα, με εντατική εκπαίδευση και ιδιαίτερη προσοχή στις δεξιότητες πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης σε soft skills (με έμφαση σε μαθήματα αγγλικής ορολογίας).

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία πρακτικής άσκησης σε εταιρείες (sponsor companies) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Με την ολοκλήρωσή του το 2021, το έργο στοχεύει (συνολικά από όλους τους εταίρους του) στη συμμετοχή στα σεμινάρια περισσότερων των 1000 νέων της ηλικιακής ομάδας 25-29 ετών, που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και, στην εύρεση εργασίας τουλάχιστον από το 50% αυτών, ή στην έναρξη από αυτούς μιας αυτόνομης επιχειρηματικής δραστηριότητας, χάρη στις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν στη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Επομένως, το έργο απευθύνεται σε νέους που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στον τομέα των ΤΠΕ, καθώς και σε εταιρείες που επιθυμούν να εντάξουν νέα άτομα στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Ο απώτερος στόχος είναι να ενταχθούν οι νέοι αυτοί στην αγορά εργασίας και να καλύψουν την έντονη ζήτηση που υπάρχει σε τεχνογνωσία σχετική με τις ΤΠΕ.

Ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές του έργου, η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΚΕ θα ενεργοποιήσει συνολικά έξι (6) κύκλους σεμιναρίων κατάρτισης, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων σε καθέναν τους (25) μαθητές.

Η διάρκεια του κάθε κύκλου θα είναι (200) ώρες (συνολικά 1.200 ώρες εκπαίδευσης) και αντικείμενο εκπαίδευσης θα είναι η καινοτομία στις ψηφιακές δεξιότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες: Νικά Έρικα Τηλ: +30 211 7057627

e-mail: eriknika@3ts.gr

diorizomai.gr
diorizomai.gr
Ένας ιστότοπος αφιερωμένος στην ανεύρεση καθημερινών ευκαιριών για διορισμό στο αντικείμενό σας με συνεχείς προσθήκες θέσεων εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ