Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣεμινάριαΜοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης: Μητρώο Επιμελητών και προσλήψεις για το πρόγραμμα "Νταντάδες της...

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης: Μητρώο Επιμελητών και προσλήψεις για το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”

Ξεκινάει το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα προσλήψεων από το ελληνικό κράτος με διακριτικό τίτλο “Νταντάδες της γειτονιάς” για το οποίο όπως είναι γνωστό  θα δημιουργηθεί μητρώο επιμελητών και επιμελητριών βρεφών, νηπίων και παιδιών με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Για το εν λόγω μεγάλο πρόγραμμα που ενδιαφέροι δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες που θέλουν να εργαστούν, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ξεκινάει στις 7 Φεβρουαρίου του Μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως σεμινάριο με τίτλο «Επιμόρφωση και εκπαίδευση επιμελητών και επιμελητριών βρεφών, νηπίων και παιδιών με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό goLearn.

Το μοριοδοτούμενο εκπαιδευτικό εξ αποστάσεως και ασύγχρονο σεμινάριο έχει διάρκεια 9 μήνες (400 ώρες). Το σεμινάριο βασίζεται στο πρόγραμμα προσλήψεων «Νταντάδες της γειτονιάς» με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, το οποίο έχει ως στόχο την ισότητα στην εργασία και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας και θα βγει το επόμενο άμεσο διάστημα.

Το πρόγραμμα προσλήψεων αφορά τη φύλαξη βρεφών, νηπίων και παιδιών και και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη φύλαξη των παιδιών τους.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ μπορούν να μπουν στο Μητρώο όσοι έχουν πρόγραμμα εκπαίδευσης για επιμελητές/τριες.

Κάθε επιμελητής ή επιμελήτρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο:

α) μέχρι του αριθμού των τριών παιδιών, για παιδιά ηλικίας από δύο μηνών έως δύο ετών και έξι μηνών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους,

β) μέχρι του αριθμού των δύο παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Το 9μηνο σεμινάριο συνιστά μια καινοτόμα εκπαίδευση και επιμόρφωση που παρέχει γνώσεις και δεξιότητες στην επιμέλεια και φροντίδα βρεφών, νηπίων και παιδιών -με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες (ε.ε.α./α.)- και συνάμα, μπορεί να αξιοποιηθεί στην Ελληνική -και όχι μόνο- αγορά εργασίας.

Οι επιμελητές/τριες κατέχουν έναν ζωτικής σημασίας ρόλο, με διεθνοποιημένη και κοινή αποστολή, που συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη ενός παιδιού και συνιστά βασικό αρωγό για την αποτελεσματική λειτουργία της οικογένειας.

Στόχος του προγράμματος είναι να επιμορφώσει και να ενισχύσει με γνώσεις και δεξιότητες άτομα που θα εργαστούν ως επιμελητές/τριες βρεφών, νηπίων και παιδιών.

Η πρωτοτυπία, αλλά και συνάμα η πρακτική αξία του προγράμματος, έγκειται στο ότι ακολουθεί ένα ολιστικό μοντέλο προσέγγισης με διεπιστημονική κατεύθυνση από τον χώρο της ψυχολογίας, της παιδαγωγικής, της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, της ιατρικής και της κοινωνικής εργασίας. Συνάμα, προσφέρει πολλαπλές γνώσεις, θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις, μεθόδους αντιμετώπισης, καθώς και συμβουλές και οδηγίες για φροντιστές/τριες και γονείς.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

Αναλαμβάνουμε τη σύνταξη επαγγελματικού βιογραφικού σημειώματος, την πλήρη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής αίτησης ή ένστασής σας, την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και τη μετάφραση και επικύρωση από δικηγόρο των ξενόγλωσσων πτυχίων και πιστοποιητικών σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: info@diorizomai.gr ή μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο facebook.

diorizomai.gr
diorizomai.gr
Ένας ιστότοπος αφιερωμένος στην ανεύρεση καθημερινών ευκαιριών για διορισμό στο αντικείμενό σας με συνεχείς προσθήκες θέσεων εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ