Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝόμοι, νομοσχέδια, υπουργικές αποφάσειςΓενική αργία: Πώς πληρώνονται όσοι εργάστηκαν σήμερα και χθες

Γενική αργία: Πώς πληρώνονται όσοι εργάστηκαν σήμερα και χθες

Στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1), κανονικά από τους εργοδότες τους.

Συγκεκριμένα

Νομοθετική ρύθμιση για τον τρόπο με τον οποίο θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία τους λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση στη Βουλή προωθείται νομοθετική ρύθμιση με δυο σκέλη: 

  • στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1), κανονικά από τους εργοδότες τους το μισθό τους
  • οι εργοδότες-επιχειρήσεις για τις 2 αυτές ημέρες απαλλάσσονται από την καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορώνοι οποίες θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συνεπώς, σύμφωνα με την σχετική νομοθετική ρύθμιση θα διασφαλίζεται πως οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά από τους εργοδότες τους τις δύο μέρες της αργίας λόγω της κακοκαιρίας, δηλαδή, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, αλλά το τμήμα του μεικτού μισθού που αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές θα καταβληθεί, δηλαδή θα επιδοτηθεί, από το κράτος. 

Αναλαμβάνουμε τη σύνταξη επαγγελματικού βιογραφικού σημειώματος, την πλήρη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής αίτησης ή ένστασής σας, την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και τη μετάφραση και επικύρωση από δικηγόρο των ξενόγλωσσων πτυχίων και πιστοποιητικών σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: info@diorizomai.gr ή μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο facebook.

diorizomai.gr
diorizomai.gr
Ένας ιστότοπος αφιερωμένος στην ανεύρεση καθημερινών ευκαιριών για διορισμό στο αντικείμενό σας με συνεχείς προσθήκες θέσεων εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ